Single Blog Title

This is a single blog caption

PRIOPĆENJE: Nacional Zagreb je najbolji hrvatski klub deteljeća, a Split Tommy godinama u blokadi gubi trofeje i nezakonito posluje preko izmišljenog kluba

Vijesti iz kluba
13.06.2017.

Potaknuti izjavama jednog od čelnika MNK Split Tommya, odlučili smo dati službeno priopćenje na iznesene netočne navode koje je navedeni čelnik tog kluba iznio na račun našeg kluba.

Nacional je najtrofejniji klub desetljeća u Hrvatskoj i naravno da smo trn u oku svima onima koji nas ne mogu skinuti sa pobjedničkog trona. Nacional Zagreb je ujedno i najtrofejniji klub u Hrvatskoj od svog osnutka. Najtrofejniji klub u hrvatskoj povijesti u posljednjih 25. godina je Split Tommy i to je neosporno. Bilo kako bilo, Nacional Zagreb je aktualni prvak Hrvatske svidilo se to nekom ili ne.

Vrhunac predstave je neistina koju je čelnik Split Tommya gosp. Ivo Zoković javno iznosio na jučerašnjoj Skupštini NSSDŽ i sve prisutne skupštinare upitao koje države i kojeg sporta je Nacional Zagreb prvak i to na način da je neistinito uvjeravao sveprisutne kako je futsal/malinogomet izostavljen iz novog Statuta HNS-a. To nije točno.

Nespretnu izjavu našeg direktora Krešimira Martinovića o broju trofeja pojedinog kluba iskoristio je čelnik Split Tommya gospodin Ivo Zoković za neshvatljiv obračun. Split Tommy je uistinu natrofejniji klub u Hrvatskoj povijesti, a ne Nacional Zagreb kako je naš dirkektor nespretno izjavio za Futsal Magazin. Uprava našeg kluba se istu večer ispričala za tu izjavu čelnicima Split Tommya te smo očekivali priopćenje u kojem će se zbrojiti svi trofeji i raščistiti nesporazum. Međutim,nažalost,  proradile su frustracije čelnika Split Tommya i iznesene su neistine tvrdnje kako bi se umanjila vrijednost i dosadašnji rad našeg kluba.

Nije točna tvrdnja čelnika Split Tommya da je Nacional Zagreb mimo zakona preuzeo Gospić. Sadašnji MNK Nacional Zagreb je kao Udruga građana osnovan u lipnju 2003. godine pod imenom MNK Gospić. Udruga građana pod imenom MNK Gospić je tijekom srpnja 2008. godine legalno te uz suglasnost i rješenje Ureda za državnu upravu promijenila sjedište iz Gospića u Zagreb. Nakon legalnog i legitimnog prebacivanja sjedišta Udruge, Udruga mijenja ime iz MNK Gospić u MNK Nacional Zagreb pod istim matičnim brojem. Prema rješenju Ureda za državnu upravu radi se o istoj pravnoj osobi, te su trofeji Udruge MNK Gospić ujedno trofeji MNK Nacionala Zagreb.

U drugoj tvrdnji čelnik Split Tommya ističe Nacional ne bi imao juniore i kadete da nema privatne Akademije Nacional Gimka. To je vrlo nekorektna izjava jednog sportskog djelatnika koji očito pokušava osporiti trofeje državnih prvaka naših sportaša mlađih kategorija. Akademija Nacional Gimka je akademija kluba Nacional Zagreb i svi igrači te akademije su registrirani za naš klub te igraju i treniraju pod grbom Nacionala Zagreb. Gimka je, za one koji nisu upućeni, dodatak kojeg smo pridodali zbog mjesta utemeljenja Akademije. Mi smo svojoj Akademiji dodijelili ime Gimka na isti način na koji su oni svom klubu dodijelili ime glavnog sponzora. No, zanimljivo je da klub imena MNK Split Tommy ne postoji niti u jednom registru, niti pri Uredu za državnu upravu kao niti u Comet sustavu za natjecanje i registaciju igrača HNS-a. Postoji samo MNK Split. 

Što se tiče ženskog kluba Split Tommy, kojim se gosp.Zoković diči i isključivo naglašava kako mi nemamo svoju žensku selekciju, upravo taj ženski klub Split Tommy, a čije trofeje Uprava Splita prisvaja pod svoje, uopće ne postoji u registrima, bilo državne uprave bilo HNS-a te nikad nije niti postojao. Treba napomenuti da je ženski klub koji spominju ustvari klub imena Ferante Colnago Split osnovan 2012. godine i koji ima različit OIB od Split Tommya čime se zaključuje da se radi o dva potpuno različita pravna subjekta. Sve igračice koje su se natjecale u ove dvije protekle sezone u 1.ŽHMNL su igrale za klub Ferante Colnago Split i osvojile su trofej za klub Ferante Colnago Split, a ne za Split Tommy kako se prezentira u javnosti.

Što je Ferante Colnago Split? To je novoosnovani klub koji je godinama služio čelnicima Split Tommya za protuzakonito financijsko poslovanje Split Tommya koji je bio u višegodišnjoj blokadi do prije pola godine. Kompletno poslovanje Split Tommya išlo je preko tog novoosnovanog kluba Ferante Colnago Split. Ako su veći najveći klub u Hrvata, zašto je potrebno Gradu Splitu podmetati drugi novoosnovani klub Ferante Colnago Split i preko njega primati naknadu za Split Tommy? Zašto je HNS platio naknadu na račun Ferante Colnago Split, a ne na Split Tommy? Zašto je Ferante Colnago Split plaćao kotizacije za natjecanje Split Tommyu? To je bilo mimo zakona, a ne naše prebacivanje kluba iz Gospića u Zagreb.

Split Tommy ima 3. mjesto u Europi na pozivnom turniru osam momčadi. Čestitamo im na tome, ali i na sportskoj sramoti koju su učinili hrvatskom futsalu na svom zadnjem nastupu u Ligi prvaka.

Što se tiče odnosa Split Tommya prema Nacionalu Zagreb, on je više nego nekorektan i do kraja neiskren. Svaki put nas uvuku u svoje igrice i na kraju izigraju. Prije tri mjeseca su nam osporavali osvojenu titulu pobjednika Kupa Hrvatske u Makarskoj. Prošle sezone je Nacional Zagreb dobio domaćinstvo Kupa u Zagrebu koje su se žalili, iako smo im rekli da se mi nećemo kandidirati ako oni žele istaknuti kandidaturu u svom gradu.Prikupili smo svu dokumentaciju i ugovore za dvoranu i hotele da bi se čelnici Split Tommya prijavili 5 do 12 jednim smiješnim dopisom bez sve potrebne popratne dokumetacije. Uprava tog “velikana” je tijekom finalne serije pozivala naše igrače da pređu naredne sezone u Split Tommy. To su napravili i ove i prošle sezone. Slučajno ili ne? Nema veze, na kraju smo ih prešli kao plitak potok.

Mi se ne bavimo prošlošću nego smo okrenuti prema budućnosti. Mi smo mladi klub i vrlo brzo smo zagospodarili futsal scenom u Hrvatskoj i držimo visoko ljestvicu koje oni trenutno ne mogu dostići. Od svog osnivanja smo najbolji i najtrofejniji klub u Hrvatskoj, imamo jasnu strategiju prema kojoj nam se Split Tommy rezultatski ne može približiti. Zato su nam sve jasniji i razumljiviji ovakvi potezi našeg sportskog rivala koji moraju nekako opravdati svoje rezultatske neuspjehe. 

Istina je i da su dva člana Uprave Split Tommya došla na našu proslavu i tu su priliku iskoristili za pregovore sa našim igračima.

U više navrata smo nažalost izigrani od istog tog “velikog” kluba. U posljednjoj zajedničkoj inicijativi “navlakuši” koju su nam oni predložili potpuno su nas izigrali. Prije finalne serije u prošloj sezoni, od nas su tražili da izdamo zajedničko priopćenje kako nećemo komentirati suđenje, a sve kako bi na taj način prebacili fokus sa druge polufinalne utakmice u kojoj su suci teško oštetili njihovog protivnika te je Split Tommy prošao u finale. Pristali smo ne komentirati suđenje. U finalnoj seriji lani smo poraženi u prvom susretu, a iako je bilo sudačkih grešaka mi smo se držali dogovora i nismo istupali u medijima. U naredna tri susreta smo pobijedili i osvojili naslov prvaka uz neprestano “kmečanje” igrača i čelnika Split Tommya o suđenju po medijima. 

U posljednjoj i najvećoj futsal aferi u Hrvatskoj, tijekom ožujka 2016. godine, Uprava Nacionala je stala iza Split Tommya i njihovog čelnika Ive Zokovića kada je isti razriješen sa mjesta člana Komisije za futsal HNS-a. Na kraju se ispostavilo da je dotični gospodin opravdano smjenjen, a Nacional Zagreb je još jednom izigran.

Iza nas je najupješnija sezona kluba i sada slijedi slaganje momčadi za novu sezonu i borba u nove europske pohode u Ligi prvaka. Protivnik je nažalost  jedva dočekao svojih pet minuta koje je dobro iskoristio. Prebrojavanje trofeja iz prošlosti i nepripadno prisvajanje trofeja Ferante Colnago Split je njihov najveći uspjeh kako u ovoj sezoni tako i u posljednjem desetljeću.

Uprava MNK Nacional Zagreb (od lipnja 2003. – srpnja 2008. MNK Gospić).

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful