Single Blog Title

This is a single blog caption

Održan Plenum klubova 1.HMNL, klubovi jedinstveni u borbi za bolji i transparetniji futsal!

Vijesti iz kluba
07.02.2018.

Jučer s početkom u 12 sati u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održan je Plenum klubova 1.HMNL. Na Plenumu je sudjelovalo 10 klubova (svi osim Potpićana i Osijeka), gosp. Dario Skender (Povjerenik za natjecanje), gosp. Zlatko Nakić (Disciplinski sudac), gosp. Zdenko Paltrinieri (Povjerenik natjecanja HNKMN), gop. Ile Topuzović (Predsjednik Komsije za mali nogomet), gosp. Neven Šprajcer (Koordinator natjecanja i Grassroots manager) i gosp. Romeo Čižmešija (Tajnik komisije za mali nogomet). 

Kroz točke dnevnog reda, klubovi su raspravljali o sljedećim točkama dnevnog reda: 

– Izvješće i rasprava o zaključcima sa protekle sjednice Plenuma klubova,
– Izvješće povjerenika za natjecanje u pisanom obliku,
– Izvješće povjerenika za određivanje sudaca u pisanom obliku,
– Izvješće disciplinskog suca u pisanom obliku,
– Kalendar natjecanja 2017./2018.,
– Plan rada 2018/2019.,
– Natjecanje HNKMN u natjecateljskoj godini 2017./2018. i 2018./2019.,

te kao najvažnija točka istaknuto je:

Upoznavanje sa stanjem klubova predsjednika Komisije za mali nogomet i 
rasprava te prijedlog Plenuma o načinu imenovanja članova Komisije.

Klubovi su jednoglasnog usvojili zapisnik sa protekle sjednice Plenuma, te se krenulo u riješavanje gorućeg problema izbora članova Komisije za mali nogomet, koja bi trebala biti kreator i pokretač razvoja cijele futsal zajednice. Klubovi su jedinstveno izrazili nezadovoljstvo trenutačnim načinom izbora članova Komisije za mali nogomet, te je istaknuto kako su klubovi mišljenja da ti članovi ne mogu doprinijeti razvoju futsala, kojeg klubovi čekaju već 25 godina. Mišljenje je kako futsal kao sport i njegov napredak trenutno ovisi o individualnim futsal fanaticima, koji na svojim leđima nose teret razvoja klubova a sukladno tome i čitave futsal zajednice. Jasna strategija i plan iznostaju već 25 godina, članovi se ne biraju po ključu kompetencija i postignuća u futsalu, nego prema kriterijama pojedinih interesnih skupina.

Zbog toga su klubovi, jedinstveno i konkretno, od prisutnih članova HNS-a, zatražili da upravo klubovi budu nositelji razvoja i strategije ovoga sporta, i to tako, što će 5 članova Komisije, od njih 7, činiti predstavnici klubova 1.HMNL (3 člana), 2.HMNL (1 član) i 1.HMNLŽ (1 član), dok će Predsjednik Komisije i još jedan član, biti iz “redova” Hrvatskog nogometnog saveza. Klubovi su načelno dali potporu novom Predsjedniku Klomisije, gosp. Ileu Topuzoviću, te vjeruju kako će Komisija raditi u interesu futsala, transparetno i stručno, što po mišljenju svih klubova, do sada nije bio slučaj. Odluka o prijedlogu Plenuma o novom načinu biranja članova Komisije za futsal, 27.veljače donijeti će Izvršni odbor HNS-a, te će nakon toga Plenum klubova 1.HMNL, zajedno sa Plenumom 2.HMNL i Plenumom 1.HMNL za žene donijeti daljnje odluke. 

15965180_1359238964121529_1247904410026465615_n

Cijelu futsal zajednicu može veseliti činjenica, da bez obzira na pojedine osobne prijepore predstavnika Klubova, na svim Plenumima u ovoj sezoni, klubovi su jednoglasno donosili odluke, a sve s ciljem razvoja i napredka futsala kao sporta. Jedino zajedništvom, kompetentnim i stručnim vodstvom, uz nove ideje i mlade ljude koji nisu opterećeni prošlošću, dovesti ćemo do bolje pozicije futsala kao sporta, razvoja infrastrukture, akademija i stručnog trenerskog kadra. U taj proces, jasno je, već danas se moraju uključiti svi klubovi 1.HMNL, 2.HMNL i 1.HMNL za žene, kako bi zajednički napravili dugoročnu strategiju razvoja klubova i svih liga. U dugoročnoj viziji klubova 1.HMNL je i reakitivanje Udruge 1.HMNL. koja bi imala pravnu osobnost i kao takva bi vodila natjecanje 1.HMNL.

Povjerenik za natjecanje, gosp. Skender i Disciplinski sudac, gosp. Nakić izrazili su svoje zadovoljstvo i pohvalili klubove 1.HMNL na vrlo profesionalnom i korektnom ponašanju, te su istaknuli kako očekuju takav odnos i u budućnosti. Dugovanja prema službenim osobama od strane klubova 1.HMNL su minimalni, te klubovi i u tom pogledu, na vrijeme riješavaju svoju obaveze, što je za svaku pohvalu, istaknuo je gosp. Nakić. Pojedini klubovi, izrazili su svoje nezadovoljstvo delegiranjem sudaca iz udaljenih regija i visokim troškovima suđenja u pojedinim utakmicama, čime su klubovi jedinstvenim stavom podržali ideju, da se suci šalju iz susjednih regija, dok u playoffu sude najbolji suci, bez obzira na regiju (troškove) iz koje dolaze. Ideja je da se u sljedećoj natjecateljskoj sezoni solidarno zbroje svi troškovi suđenja 1.HMNL, te podjele među 12 klubova koji sudjeluju u 1.HMNL, kako bi svaki klub plaćao isti iznos za troškove suđenja, bez obzira na njegovu poziciju na karti Hrvatske.

Na kraju, klubovi su se dotakli i teme Hrvatskog malonogometnog kupa, koji sa utakmicama 1/8 finala kreće upravo ovog petka. Sutra, na sastanku Komisije za mali nogomet, biti će izvučeni parovi 1/4 finala Kupa, a klubovi su ostali pri stajalištu kako se parovi 1/4 finala Kupa Hrvatske trebaju određivati ždrijebom, kako bi se uvećala mogućnost prolaska na završnicu klubovima sa lošijim koeficjentom. Klubovi su iznijeli i novi sustav Kup natjecanja, o čemu ćemo naknadno obavijestiti futsal zajednicu.

Očito je kako su klubovi jedistveni u svojim stajalištima, te da je napokon, nakon 25 godina, došlo vrijeme, za ozbiljne, stvarne promjene i razvoj, kroz konkretne točke strategije razvoja futsala, na kojima treba zajedničkim snagama raditi cijela futsal zajednica kroz Komisiju za mali nogomet koja se treba staviti u funkciju klubova i njihovog napredka!

FOTO: FB stranica “Futsal MiniBar”

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful