Single Blog Title

This is a single blog caption

Priopćenje: Nacional Zagreb s velikim promjenama ulazi u novu sezonu!

Vijesti iz kluba
24.07.2017.

Poštovani predstavnici medija, navijači i prijatelji kluba,

već se duže vrijeme u dijelu javnosti i medijima pokuša nametnuti teza kako je Nacional Zagreb pred raspadom. Stoga je uprava kluba odlučila istupiti javno i demantirati takvu tezu, te pojasniti posljednje događaje u klubu. Prije svega valja napomenuti i podsjetiti kako je Malonogometni klub Nacional Zagreb organizacijski i sportski nositelj kvalitete hrvatskog futsala. U teškim ekonomskim uvjetima koji su nažalost prisutni u našoj državi, igrači, stručni stožer i uprava kluba uz podršku naših partnera i sponzora, doveli su do toga da je Nacional Zagreb obilježio posljednje desetljeće hrvatskog futsala. Osvojili smo sedam puta nacionalno prvenstvo i pet puta Kup Hrvatske!

Osim toga, Nacional Zagreb je prepoznatljiv brand i u europskim okvirima, a nakon serije sjajnih utakmica u Ligi prvaka u protekloj sezoni, kada smo bili na pragu prolaska na Final Four Lige prvaka, naš klub se nalazi na 15. mjestu UEFA ljestvice najboljih futsal klubova u Europi. Navedeno dovoljno govori o ostvarenim rezultatima i radu našega kluba. Kao priznanje za doprinos i razvoj futsala u regiji, vrhunske rezultate i organizacijsku ozbiljnost i kvalitetu koju smo pokazali svim dosadašnjim organizacijama skupina Lige prvaka, ove godine je naš klub ponovno po treći put od strane UEFA-e dobio povjerenje i domaćinstvo skupine Lige prvaka, koja nas očekuje u listopadu.

Nakon svih navedenih rezultata u posljednjem desetljeću, nakon bezbroj pobijeđenih utakmica i osvojenih trofeja, pred nama je nova utakmica, novi put, kojim je odlučila krenuti uprava Nacionala Zagreb. Put je to kojim će klub i dalje biti na ponos svih svojih navijača, članova i prijatelja, a sigurni smo kako niti vrhunski rezultati neće izostati. Po završetku protekle sezone i nakon detaljne analize, uprava kluba uvidjela je da u hrvatskim okvirima nema natjecateljski adekvatnog sportskog suparnika na terenu, a ni adekvatnu podršku gradskih, državnih i nogometnih institucija. Odlučeno je kako će se trenutno napraviti zaokret u politici kluba.

FC-Nacional-Zagreb-660x330

Kao samo jedan primjera izostanka podrške i podcjenjivanje postignutih rezultata našega kluba je i smanjen financijski budžet sati za treninge za 2017. godinu kada smo od Grada Zagreba, odnosno  Zagrebačkog nogometnog saveza dobili samo 42.000 kuna umjesto prošlogodišnjih 56.000 kuna za dvoranu što nije dostatno ni za 30% naših potreba. Nakon brojnih intervencija dobili smo dodatnih 100 sati koje “možemo” koristiti u zagrebačkim gradskim dvoranama, dok je apsurd da u istima jednostavno nema mjesta za Nacional Zagreb zbog prebukiranosti dvorana.

Potpora Grada Zagreba i Zagrebačkog nogometnog saveza izostala je i za ostale aktivnosti Nacionala Zagreb (npr. organizacija Lige prvaka i kupa Hrvatske ili razvoj akademije), a godinama su vidljive i dosljednje nelogičnosti prema kojima Nacional Zagreb dobiva isti iznos za natjecanje kao i ostali futsal klubovi iz Zagreba, iako već godinama Nacional Zagreb ima višestruko veći broj utakmica a time i troškove od ostalih klubova, zbog završnice prvenstva i kupa Hrvatske.

Jedan od ključnih trenutaka ovakvog zaokreta je to što Nacional Zagrebe nije ušao u kvotu klubova od posebnog interesa Grada Zagreba iako je ispunjavao sve uvijete iz natječajne dokumentacije za 2017. godinu, ali i godine prije. Očito kako je jedini način za ulazak u društvo veličantvenih trebala biti politička odluka koju mi nismo tražili jer smo se oslanjali na uspješnost naših rezultata. Takav višegodišnji odnos prema našemu klubu i vrhunskim rezultatima koje smo ostvarili, doveo je do toga da je uprava Nacionala odlučila zaustaviti daljnja ulaganja u projekt europskog Nacionala, što nikako ne znači odustajanje od borbe za obranu titule prvaka Hrvatske.

Stoga će Nacional Zagrebu u novu sezonu ući s pomlađenom i domaćom momčadi, predvođenom kapetanom Tihomirom Novakom i njegovim zamjenikom Ivanom Pavlićem. U sljedećim danima predstavit ćemo pojačanja koja će braniti boje kluba i sigurni smo osvajati trofeje. Uslijed nove politike i organizacije kluba, klub su posljedično napustili Carlos Espindola, Luka Perić, Rok Mordej, Kristjan Čujec, Slobodan Rajčević i Franco Jelovčić. Svima njima se ni ovim putem ne možemo dovoljno zahvaliti na svim lijepim trenucima i pobjedama koje smo zajedno prošli. Svlačionica Nacionala uvijek će ostati otvorena za takve vrhunske ljude i sportaše, kojima želimo od srca puno uspjeha i trofeja u daljnjoj karijeri.

Svjesni smo kako mediji i futsal zajednica od Nacionala Zagreb uvijek imaju najviša očekivanja, te da se zbog toga svaki odlazak iz svlačionice Nacionala gleda kroz povećalo. Ipak, nijedan pojedinac nije veći od kluba, što smo dokazali i u protekloj sezoni kada smo nakon odlazak Luketina, Matoševića, Kocića, Surudžića, Baneka i Osredkara, ponovno nadmoćno osvojili prvenstvo i kup Hrvatske, iako su nam mnogi dušobrižnici, kao i danas, predviđali propast. Ipak, na njihovu žalost, a na našu veliku sreću, plavu boju Nacionala Zagreb ponovno će na kraju sezone gledati na najvišoj stepenici, onoj rezerviranoj za pobjednike!

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful