Single Blog Title

This is a single blog caption

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Prvi čovjek Nacionala, Ivica Đolo, otvoreno o aktualnim problemima u klubu!

Vijesti iz kluba
10.02.2018.

Aktualni prvak u futsalu, Nacional, u petak je objavio kako otkazuje utakmicu osmine finala hrvatskog kupa u Vinkovcima protiv Aurelije. Razlog je istraga Županijskog državnog odvjetništva, i konstantni pritisci ostalog dijela državnog represivnog aparata, što onemogućuju normalno funkcioniranje kluba već punih godinu dana. Dok se tome pribroji višegodišnja indolentnost i pasivnost Grada Zagreba, vodstva Zagrebačkog nogometnog saveza i Sportskog saveza Grada Zagreba, koji umjesto da prema važećim zakonskim okvirima i propisima potiču postizanje vrhunskih sportskih rezultata i ubroje Nacional među “klubove nositelje kvalitete”, rade sprdnju i diskriminaciju iz vlastitih samo njima znanih pobuda i/ili političkih razloga.

Nakon tri uzastopna naslova prvaka, još prošlog ljeta osjetilo se da u Nacionalu ‘nešto ne štima’, jer otišla je velika većina igrača.

Predsjednik kluba Ivica Đolo uspio je skupiti ekipu, vratio je legendu hrvatskog futsala Roberta Grdovića na klupu, koji mu je u kratkom vremenu pak priuštio velike europske pobjede.

No, u prvenstvu je bodovni zaostatak sve više rastao, snovi o naslovu prvaka na koje je Nacional navikao je nestao, a nažalost – mogućnost da se osvoji Kup postala je također – iluzija. Jer Nacional je u petak objavio kako na utakmicu u Vinkovce nije želio putovati.

“Prije nekog vremena protiv klub je na adrese mnogih institucija stigla anonimna prijava zbog sumnji u naše poslovanje. Unutar godinu dana, više puta su izvide i istrage radili USKOK, Porezna inspekcija, Radna inspekcija i Sportska inspekcija, i nitko nije utvrdio bilo kakve nepravilnosti u radu kluba. Ipak, niti to nije bilo dosta, i prije mjesec dana, pokrenuta je istraga Županijskog državnog odvjetništva. Međutim, odgovorno tvrdim, da smo 100 posto čisti i da poslujemo prema svim zakonskim obvezama. ali kako ne znamo što se istražuje, a i onemogućeno nam je normalno poslovanje, jednostavno smo odustali od odlaska na put. Izgleda da je problem izdići se iz prosječnosti.”, pojasnio je prvi čovjek Nacionala, Ivica Đolo, a onda nastavio u žestokom tonu.

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

“Imam jasne indicije, kako su sportski suparnici i neistomišljenici pokrenuli ovakvu vrstu napada na Nacional, s ciljem uništavanja kluba i izbacivanja mene iz futsala. Mogu samu reći, da sam dobio dodatni motiv, da klub od sljedeće sezone i dalje bude nositelj kvalitete i prvak u svakom pogledu!”

Dojam je bio da je klub u financijskim problemima?

“Ni govora, već sutra mogu investirati veliki novac, ali jednostavno se ne usudim jer ne znam kamo ovo sve može odvesti”, poručio je Đolo.

Naravno, cijela ova situacija nije ugodna, klubu je onemogućeno poslovanje, što se direktno odražava na rezultate. Nadamo se kako će se ovaj “ružan san” koji je postao stvarnost, čim prije okončati i kako će klub ponovno primarno moći razmišljati o rezultatima i jačanju klupske infrastrukture i organizacije na svim razinama.

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful